Besøgsponyer på børnedyrskue

Mission bedre livskvalitet for kæledyr og deres ejere

Trine Hansen som er kendt som Trine Dyrepasser, indehaver af firmaet Trine Dyrepasser.dk, www.trinedyrepasser.dk, som for 6 år siden startede sit lille iværksætterfirma op, var drømmen at skabe bedre livskvalitet for kæledyr og deres ejere, ved at Trine Dyrepasser kommer og passer både kæledyret og hjemmet, mens ejerne er bortrejst.

Besøgsponyer spreder glæde på plejehjem

I mødet med Lise-Lotte Olesen i 2015 blev formidlingsaktiviteten udviklet med Besøgsponyer og Besøgdyr. www.besøgsponyer.dk De første par år tog vi rundt på plejehjemsbesøg og spredte livsglæde blandt beboere, de pårørende og personalerne. Det kan ikke beskrives med ord, hvordan det føles, når et menneske med Demens pludselig får livsgnist i øjnene, som bare stråler af glæde over at være i tæt kontakt med vores besøgspony.

Det er utroligt rørende og dejligt at lære det menneske at kende bagved demenssygdommen. Mange af de ældre får også gang i deres bentøj, da de får et formål med at gå tur med vores ponyer rundt på gangene, da de er vant til det fra deres ungdom og barndom. Med de erfaringer, har vi udviklet nogle øvelser som mange af de ældre kan lave med ponyerne og deres rollatorer” fortæller Trine Dyrepasser.

Teambuilding og personlig udvikling ved hjælp af dyr

Lise-Lotte og Trine tænkte over, at hvis de ældre er i stand til at kunne løse opgaverne, så må alle andre mennesker også kunne det.  Vi fik udviklet nogle flere opgaver, så de passer til både almindelige børn og voksne, men også til mennesker med et handicap. Det handler om ”teambuilding og personlig udvikling”.  Det gøres på en sjov måde med at bruge hinanden i gruppen og at dyrene bliver ”redskaber” til at løse opgaverne sammen. Vi oplever, at der sker en styrkelse i sammenholdet og deltagerne får noget at tale med hinanden om. Uanset om det er familiemedlemmer, kollegaer eller klassekammerater. Det hele handler om at få livsglæde og nærvær ind i hvert menneskes liv i dyrenes selskab.

Oplev besøgsponyerne og besøgsmarsvinet

Vi gentager succesen fra sidste år, igen i år kan I komme og få en smagsprøve på”Teambuilding med Besøgsponyerne Tulle på 80 cm og Jessie på 68 cm høje” Samt et oplæg om kæledyret Marsvinet, hvor du kan møde ”Besøgs-marsvinet Stjerne”.

Arrangøren: Faaborg Midtfyns Biblioteket,

Att: Tina Rasmussen

Lørdag den 1. September 2018

”Bibliotekets-dyrskue” kl. 10:00-12.30

Polymeren, Stationsvej 69, Årslev

www.fmbib.dk/arrangementer/bibliotekets-dyrskue

 

De bedste Dyre-hilsener fra

Trine Hansen alias Trine Dyrepasser

Mail: trinedyrepasser@gmail.com

Mobil: 61 30 47 12.

www.besøgsponyer.dk og

www.trinedyrepasser.dk

Workshop på Fyns bibioteks Børnedyrskue web

Billedet i høj opløsning

Workshop på Fyns bibioteks Børnedyrskue web

Billedet i høj opløsning