Workshop i kommunikation og samarbejde for skoleelever med Besøgsponyer og øvrige dyr

Erfaringer med Besøgsponyer og besøgsdyr i workshop

Vi vil gerne dele og fortælle om vores erfaringer med at sprede Livsglæde og dermed Livskvalitet til almindelige mennesker, men også de mere sårbare grupper i befolkningen.

 

 

 

Det sker i gennem, vores praktiske øvelser i kommunikation og samarbejde. Her bliver dyrene brugt som de praktiske redskaber.

Vi er Trine Hansen og min faste hjælper Lise-Lotte Olesen, som deltager og hjælper med dyrene på workshopperne.

Vores mission er at skabe bedre: Livsglæde og dermed Livskvalitet for:

  • Vore ældre demente medborgere på plejehjem
  • Handicappede børn/unge
  • Virksomheders personale grupper
  • De sårbaregrupper af mennesker i Danmark
  • Elever på de danske skoler

 

Større glæde er lig med større Livskvalitet i hverdagen

Det betyder at deltagerne på workshoppen får gavn af dyrene. Via vores opgaver, hvor dyrene bliver brugt som værktøjer og dermed viser vejen,- får deltagerne fuld forståelse for;

  • Sammen-koblingen mellem fagligheden og hinandens forskellighed
  • Kommunikation og respekt for hinanden er i højsæde
  • At styrke sammenholdet i gruppen
  • Den enkeltes selvtillid øges.

 

Dyr kan noget helt særligt

Et besøg af dyrene giver grupper af mennesker en dejlig fælles oplevelse og åbner op til en bedre kontakt. Det ses meget stærkt hos bl.a. demente, hjerneskadede, handicappede eller til sårbare grupper af børn og unge. Men også blandt almindelige mennesker på arbejdspladser og blandt børn i skoler.

Vi har oplevet mange gange at vores besøgsponyer har en naturlig terapeutiske og fysiologisk tilgang ved at dyrene udløses ”Rememtia”, dvs. Lykkefølelse i hjernen hos det enkelte menneske.

Blandt de ældre mennesker kan ponyerne vække minder fra barndom og ungdom. Lige pludselig begynder den ældre eller det demente menneske at fortælle historier om sig selv, som ingen har kendt til.

Holger og besøgspony Mille

Der kan vækkes en glæde og ro hos det enkelte menneske uanset om det er et barn, voksen eller et ældre menneske når de er i tæt kontakt med et dyr.

Bagefter

Et besøg af dyrene kan give personalet nogle meget nyttige redskaber til bedre kommunikation og samarbejde og dermed styrke sammenholdet i gruppen til de udfordrende opgaver på arbejdspladsen eller i skoleklassen

 

Herover ses kongesnogen Frida, som forvandler frygt til indre ro, dermed flytter hun personlige grænser hos både voksne og børn.

Dyrene skaber ro, hvilket giver grundlag for en ny kontakt til de voksne

På Langager specialskole i Viby J, hvor der er børn og unge med ADHD og autisme, samt utilpassede børn og unge fra anden etnisk baggrund, har nærkontakt med vores besøgsdyr, gjort en stor forskel. Børnene og de unge falder til ro og lærer og pædagoger får genskabt en kontakt hos det enkelte barn eller det unge menneske, efter at de har været i nærkontakt med vores dyr.

Bedre kommunikation hos personalet på alle virksomheder

Vores mål er at hjælpe personalet med at få integreret nogle enkle værktøjer med vores dyr, som de kan bruge til at håndtere og reducere stress både hos dem selv og på arbejdspladsen og i deres privat liv og dermed øge arbejdsglæden og dermed Livsglæden hos sig selv.

Vi glæder os til at besøge jer,

De bedste hilsener fra

Trine Hansen og Liselotte Olesen

Mobil: 61 30 47 12

Mail: trinedyrepasser@gmail.com

Besøgponyerne Workshop i kommunikation og samarbejde for skoleelever

Lise-Lotte er fast hjælper og har arbejdet med heste i 40 år og de sidste 10 år arbejdet med fysiske og psyske handiccappede mennesker sammen med sine ponyer og kaniner samt marsvinet.

Her ses besøgsponyerne “Thilde” til venstre og “Mille” til højre

Her ses ponyen “Mille” til reception

Her ses kaninen “JoJo” i godt selskab

 

Her ses “Frida”, min Kongesnog

Her ses vores nye marsvin “Stjerne”

Thilde og en pige laver en af øvelserne på en Børnedyrskuedag, Fyn

 

Ring til os allerede i dag og få et besøg på mobil: 61304712

Vi glæder os til at møde dig!

De bedste hilsener fra os Alle